lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kiusauksenteon hauskuus
Tulppaaneiden ilostuttamaa lauantaipäivää kaikille! Tänään minua puhuttaa kiusaus.

M on hoitanut suurimman osan ruokahuollosta tänä talvena, koska minä en aina ole ollut liikkeellä edes kauppojen aukioloaikoihin. M:n eväissä oleminenkaan ei ole hullumpaa, sillä hänellä on taito tehdä arkiruuastakin herkullista. Kuitenkin, kun oma tunne siitä, että ilmaa on ympärillä - ja ikkunasta ulos katsoessa myös valoa - on vähän vahvistunut, ruuanlaitto on alkanut taas minuakin inspiroimaan.

Olen jossakin kyläpaikassa nähnyt tällaisen "kiusauksentekolaitteen", jolla siis suikaloidaan vihanneksia. Niitä on melko harvoissa paikoissa myytävänä, mutta jossakin marketissa vaellellessani havaitsin hyllyssä tällaisen vehkeen ja kouhaisin sen mukaan. Testattuani sitä totesin, että se on eri näppärä peli ja perunoiden syöttäminen laitteeseen on mukavaa puuhaa.
Ette ehkä kaikki tiedä, että minulla on taipumus addiktoitua johonkin toimintaan, esimerkiksi ompeluun, tulppaaneiden ostoon tai mankelointiin. Voitte siis kuvitella, mitä meillä nyt syödään joka viikonloppu ja väliin viikollakin. Viime viikonloppuna oli Janssonin kiusausta ja nyt kinkkukiusausta, johon heitin myös pari porkkanaa mukaan. Annetaan hautua pitkään, niin että pinnasta tulee oikein rapea.

Kiusauksesta tulee mieleen koulussa opetettu Isämeidänrukous, jossa sanottiin, että "äläkä saata meitä kiusaukseen". Minä käsitin sen kohdan niin, että rukoillaan, ettei joutuisi kiusatuksi. Koululaisen kannalta se on varsin relevantti toive, vaikka oma rukoukseni ei aina täyttynytkään.

Nyt voisin rukoilla, että "anna kaikille perheille tällainen kiusauksentekolaite, niin ruuanlaitto on hauskaa ajanvietettä". Sitäpaitsi raa'at perunat ovat ehdottomasti parempi raaka-aine vuokiin kuin mitkään pakastealtaan puolivalmisteet. Alla vielä kuva lopputuloksesta. Viime viikonloppuinen Janssonin kiusaus oli mehevää ja herkullista muhittuaan yli kaksi tuntia uunissa. Seuraavana vuorossa on silakkalaatikko, kunhan löydän kaupan josta voin pyydystää silakoita ja sitten...


4 kommenttia:

 1. ♥ NAM, miten herkullisen näköistä!!♥

  VastaaPoista
 2. Meille ostettiin myös monipuolinen viipalointi-, raaste-, ja kuutiointikone. Toimii käsipelillä ei sähköllä. Olen antanut sen käytön miehen yksinoikeudeksi. Komennan vain mitä milloinkin pitää raastaa, kuutioida, suikaloida jne. Hyvää jälkeä tulee.
  Hyvän näköistä kiusausta tuli sinulle.

  VastaaPoista
 3. Riitta Sinikka: Kyllä se olikin!

  Arleena, tämä on kanssa manuaalinen laite. Nuo muut ominaisuudet ovat kanssa varsin hyödyllisiä, varsinkin kun niitä voi tilata "raastamispalveluna" :)

  Marja, kiusaus, jota on vaikea vastustaa! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista